نماینده مردم مهاباد در مجلس شورای اسلامی :حقابه اراضی بخش کشاورزی به صورت غیرکارشناسی طی چند سال گذشته بیش از 53 میلیون مترمکعب کاهش یافته است.

به گزارش روابط عمومی فرمانداری مهاباد ؛ صبح  روز سه شنبه 6 اردیبهشت 1401 جلال محمودزاده در جلسه بررسی مشکلات طرح های آبیاری تحت فشار مهاباد با بیان اینکه طبق مصوبه ستاد احیای دریاچه ارومیه براساس میزان بهره برداری از طرح های آبیاری هر ساله هشت درصد از حقابه باید کاهش پیدا کند گفت : این درحالی است که کاهش میزان آب کشاورزی این شهرستان حتی بدون در نظر گرفتن درصد پیشرفت طرح های آبیاری بوده است.

وی ادامه داد: هم اکنون تنها 340 هکتار از اراضی دشت مهاباد به سیستم آبیاری نوین مجهز شده که این میزان تنها موجب 1.5 میلیون متر مکعب صرفه جویی در آب است.

نماینده مردم مهاباد در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: میزان حق آبه بخش کشاورزی در سال 1392حدود 145میلیون مترمکعب بوده و این در حالی است که امسال این میزان بدون در نظر گرفتن پروژه های بهره برداری شده به 90میلیون مترمکعب کاهش یافته است.

محمودزاده کاهش غیرکارشناسی حقابه کشاورزی را ظلم در حق معیشت کشاورزان دانست و گفت: تا زمانی که تمام 12هزار هکتار اراضی کشاورزی پایاب سد مهاباد تحت پوشش سیستم آبیاری قرار نگیرد نباید از سهمیه آبیاری سنتی کاسته شود.

وی همچنین تاکید کرد: در میزان آب اختصاص یافته نیز میزان هدرروی (پرت) و تبخیر آب نیز نباید از سهمیه کشاورزان کم کند.

فرماندار ویژه مهاباد هم در این جلسه گفت: وضعیت پروژه های آبیاری و هزینه های که دولت برای اجرای این طرح ها می کند به دلیل نبود مدیریت ، کشاورزان را دچار سردرگمی کرده است.

امیر قادری افزود: مدیریت و نگهداری پمپاژهای آبیاری و مدیت کلان سیستم های آبیاری در اختیار سازمان آب منطقه ای بوده و در دشت های کشاورزی نیز بر عهده جهاد کشاورزی است.

وی با بیان اینکه کشاورزان را باید در امر آبیاری اراضی تحت پوشش همراهی کرد، گفت: تجربه نشان داده است هر اقدامی که با مشارکت و همراهی مردم همراه بوده است در هر زمینه ای بهترین نتیجه و عملکرد حاصل شده است.