برگزاری جلسه بررسی مشکلات اجرای طرح هادی در روستاهای شهرستان مهاباد

به گزارش روابط عمومی فرمانداری مهاباد ؛ صبح امروز پنجشنبه ۱۸ آذر ۱۴۰۰ جلسه بررسی مشکلات اجرای طرح هادی در روستاهای شهرستان مهاباد با حضور شاملو معاون عمران روستایی بنیاد مسکن ، بدلی مدیر کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ، خدرلو معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان مهاباد ، محمودزاده نماینده مردم مهاباد ، بخشداران مرکزی و خلیفان و جمعی از دهیاران شهرستان در سالن جلسات فرمانداری برگزار شد.

فرماندار ویژه مهاباد در این جلسه گفت: ۱۸۳ روستا در سطح شهرستان وجود دارد که از این تعداد ۱۲۰ روستا دارای جمعیت بالای ۲۰ خانوار بوده و از این تعداد بیش از ۵۳ روستا نیاز به بازنگری طرح هادی دارد.

عارف خدرلو با اشاره به اینکه در برخی روستاها بیش از ۱۰ سال از اجرای طرح هادی گذشته است، اضافه کرد: ساخت و ساز های غیرمجاز در سطح روستاها و برخی مشکلاتی که بر سرراه نهادهای خدمات رسان در این روستاها وجود دارد از دیگر دلایل ضرورت اجرای بازنگری طرح هادی است که باید انجام شود.

وی با بیان اینکه مهاباد در بسیاری از شاخص ها می تواند به عنوان بلوک جنوب استان انتخاب شود، افزود: در صورت تامین ماشین آلات مورد نیاز بنیاد مسکن، علاوه بر اجرای سریعتر طرح های هادی و خدماتی به روستائیان می توان به سایر شهرهای اطراف هم خدمات رسانی کرد.

خدرلو ، بخش خلیفان مهاباد را یکی از محروم ترین مناطق کشور دانست و گفت: بسیاری از منازل مسکونی در این منطقه در کوهپایه ها و دره ها واقع شده و همین امر بر ضرورت اجرای طرح های ایمن سازی و احداث دیوار ساحلی در این بخش صحه گذاشته است. 

محمدرضا شاملو نیز در این جلسه اظهار داشت: یکی از برنامه های اصلی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی بازسازی و رسیدگی به روستاهای در معرض خطر بلاهای طبیعی است تا قبل از اتفاق و حوادث غیرمترقبه نسبت به ایمن سازی آنها اقدام شود.

وی با بیان اینکه مقاومت و ایمن سازی این روستاها براساس اولویت در دستور کار قرار دارد، ادامه داد: امسال همچنین در قالب طرح ایمن سازی روستاها، ۱۲۰ میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده است که تاکنون تا این فصل از سال ۶۰ میلیارد تومان آن محقق و در بین استان های مختلف توزیع شده است.

معاون عمران روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی اظهار داشت: برای ایمن سازی منازل مسکونی در قالب احداث مسکن و ترمیم آنها میزان تسهیلات امسال از ۵۰ میلیون به ۱۰۰ میلیون تومان افزایش داده شد و برای سال ۱۴۰۱ نیز برای هر واحد مسکونی مبلغ ۲۰۰ میلیون تومان به مجلس پیشنهاد شده است که در قالب بودجه سال آینده به تصویب برسد.

شاملو ، با اشاره به گلایه روستاییان نسبت به دریافت مرحله ای وام مسکن، اضافه کرد: اهدای تسهیلات مسکن به صورت چهار مرحله بوده تا فرد متقاضی نسبت به رعایت اصول مهندسی اقدام کرده و همچنین راستی آزمایی هزینه ها برای بنیاد مسکن مشخص شود.