








برگزاری جلسه بحث و بررسی پیرامون مشکلات بخش کشاورزی مهاباد با حضور مشاور وزیر جهاد کشاورزی
به گزارش روابط عمومی فرمانداری مهاباد ؛دیروز مورخه 1399/11/08 جلسه بحث و بررسی پیرامون مشکلات بخش کشاورزی با ریاست دکتر خدرلو معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان مهاباد ، محمودزاده نماینده مردم مهاباد در مجلس شورای اسلامی،دکتر رحیمی مشاور وزیر جهاد کشاورزی در مجلس شورای اسلامی ، دکتر حسنی مدیرکل میوههای سردسیری، اعلایی مشاور معاون وزیر در امور حوضه آبریز دریاچه ارومیه،تشکلها و نخبگان کشاورزی مهاباد در سالن جلسات فرمانداری برگزار شد.
جلال محمودزاده نماینده مردم مهاباد در مجلس شورای اسلامی نیز از بدهی 60 میلیارد تومانی مشوقهای صادراتی دولت به کشاورزان آذربایجان غربی خیر داد و گفت: چند سالی است مشوقهای صادراتی به کشاورزان آذربایجان غربی به حاشیه رانده شده است.
وی افزود: بیش از 60 درصد سیب کشور در آذربایجان غربی تولید میشود، با اینحال بخش عمده این محصول در سردخانهها بدلیل عدم برنامهریزی دقیق و سوءمدیریت در صادرات همچنان انبار شده و در انتظار تصمیم دولت میباشند.
محمود زاده با متهم کردن «بدنه وزارت جهاد کشاورزی به همراهی از سیاست های غلط ستاد احیای دریاچه ارومیه»، تصریح کرد: ستاد احیای دریاچه ارومیه در مورد مهاباد عادلانه عمل نمیکند و انتظار داریم حداقل بدنه جهاد کشاورزی با این ناعدالتیها همراهی نکند.
وی اضافه کرد: سایت «بازارگاه» که از سوی وزارت جهاد کشاورزی برای تأمین نهادههای دامی طراحی شده، بخش عمدهای از تولیدکنندگان و زنجیره های یکپارچه تولید را با مشکل جدی تأمین نهاده بدلیل تأخیر چند ماهه روبرو کرده است و تولیدکنندگان باید چند ماه منتظر تأمین نهاده باشند، درحالیکه پیشتر تولیدکنندگان عمده بصورت مستقیم نهاده خود را از خارج از کشور با سهولت بیشتری خریداری و وارد میکردند.
عارف خدرلو فرماندار شهرستان مهاباد نیز در این جلسه توقف عملیات اجرای پروژههای کشاورزی با پیشرفت بالای 80 درصد را اتلاف هزینه و بودجه دولت اعلام کرد و گفت: از سر گیری پروژههای آبیاری تحت فشار روستاهای دوستعلی و کوسه کهریز از مطالبات اصلی شهرستان مهاباد در بخش کشاورزی است.
وی افزود: شهرستان مهاباد قطب تولید گوشت سفید(مرغ) و تولید سیب در استان و کشور است و فراهم کردن زمینه برای صادرات محصولات از خواستههای بر حق تولید کنندگان و توسعه شهرستان است.
خدرلو تصریح کرد: مهاباد ظرفیت تولید و ذخیره 130 هزار تن سیب را دارا است و این ظرفیت عظیم بدون تأسیس واحد سورتینگ، ناقص و کارامدی کافی را ندارد.
وی اضافه کرد: توسعه صنایع تبدیلی کشاورزی بهویژه سورتینگ از دیگر مطالبات اصلی باغداران و کشاورزان مهاباد است.
رحیمی مشاور پارلمانی وزیر جهاد کشاورزی گفت: تیم تخصصی وزارت در این سفر مشکلات شهرستان را بررسی و در جلسهای با حضور مقام عالی وزارت مطرح خواهد گردید.
وی افزود: توسعه صنایع تبدیلی، تأمین نهادههای دامی، تسهیلات بانک کشاورزی و سایر بخشهای در این سفر بررسی شده و از نزدیک مطالبات کشاورزان، اتحادیهها و مسوولان شهرستان در ستاد وزارت با حضور نائب رییس کمیسیون کشاورزی و نماینده مردم مهاباد در مجلس شورای اسلامی مطرح خواهد گردید و اعتبارات تخصیص خواهد یافت.