فرماندار مهاباد:مالیات باید مطابق با شرایط اقتصادی هر منطقه تنظیم شود

فرماندار مهاباد:مالیات باید مطابق با شرایط اقتصادی هر منطقه تنظیم شود
فرماندار مهاباد گفت: بسیاری از واحدهای تولیدی در منطقه ما با مشکل رکود و کاهش سطح درآمد مواجه است که بر این اساس گرفتن مالیات از آنها باید مطابق شرایط اقتصادی هر منطقه و استان تنظیم شود.

به گزارش روابط عمومی فرمانداری مهاباد ایرج شجاعی روز چهارشنبه در جلسه بررسی مسایل و مشکلات مالیاتی اصناف، بازاریان و تولیدکنندگان مهاباد که با حضور نماینده مردم مهاباد در مجلس شورای اسلامی، معاون مالیات بر ارزش افزوده و مدیرکل دفتر خدمات مودیان سازمان امور مالیاتی کشور و مدیرکل سازمان امور مالیاتی آذربایجان غربی برگزار شد، افزود: هنگامی که تولید کشور دچار چالش و رکود می شود اخذ مالیات از این بخش بدون هیچ تخفیف، اغماض و مهلتی دور از انتظار است.
وی ادامه داد: باید با هدف برقراری عدالت مالیاتی و کاهش فشار از شانه های بخش مولد جامعه منابع و مولدهای جدید مالیاتی را شناسایی کرد.
وی با بیان اینکه فعالان اقتصادی ما در پرداخت مالیات کوتاهی نمی کنند، اضافه کرد: مالیات نباید براساس مصوبه ها تعیین شود بلکه باید واقعیت و درآمدهای حاصل شده مورد توجه قرار گیرد.
فرماندار مهاباد اظهار داشت: از آنجایی که مهمترین هدف سازمان امور مالیاتی کشور تحقق درآمدهای این حوزه در سایه رعایت عدالت است باید با نهادینه کردن فرهنگ مالیاتی موجبات تحقق این هدف فراهم شود.
شجاعی از کارکنان امور مالیاتی این شهرستان خواست تا با رعایت اصل دقت و جدیت در وصول به موقع و عادلانه درآمدهای مالیاتی و رعایت عدالت در راستای اهداف سازمان گام بردارند.
رییس اداره صنعت، معدن و تجارت مهاباد نیز در این جلسه گفت: نبود شفاف سازی در پرداخت مالیات، استناد به درآمد سال های قبل در پرداخت مالیات و در نظر گرفته نشدن رکود موجود جامعه از مهم ترین مشکلات امور مالیاتی در این شهرستان است.
صادق قادری افزود: 113 واحد فعال دارای پروانه بهره برداری در بخش صنعت این شهرستان است که هم اکنون حدود 47 درصد آنها در حالت رکود قرار دارد.
وی با بیان اینکه در بخش معدن نیز 70 معدن دارای پروانه در این شهرستان وجود دارد که یک سوم از این تعداد هم اکنون در حالت نیمه تعطیل و با حداقل ظرفیت خود فعالیت می کند، اضافه کرد: در بخش اصناف نیز هفت هزار مغازه دارای پروانه کسب وجود دارد و بیش از 2 هزار مغازه بدون پروانه نیز به صورت غیرمجاز فعالیت دارند.
قادری با اشاره به اینکه واحدهای اقتصادی و اصناف نباید در پرداخت مالیات باهم مقایسه شوند، اضافه کرد: متولیان اجرای قوانین مالیاتی براساس شرایط اقتصادی با فعالان این حوزه برخورد کنند.
رییس اداره صنعت، معدن و تجارت مهاباد یادآور شد: همکاری و هماهنگی اتحادیه های صنفی با واحدهای مالیاتی می تواند به شفافیت و عدالت در وصول مالیات متناسب با موقعیت کاری و میزان فروش اصناف کمک کند.
در ادامه این جلسه شماری از صاحبان شرکت های تولیدی و واحدهای خدماتی و مدیران عامل مساکن مهر به بیان مشکلات و مسایل مالیاتی خود پرداختند.
در سفر دو روزه معاون مالیات بر ارزش افزوده و مدیرکل دفتر خدمات مودیان سازمان امور مالیاتی کشور و هیات همراه به مهاباد مشکلات پرونده های مالیاتی تولیدکنندگان، اصناف و بازاریان بصورت حضوری بررسی خواهد شد.
مهاباد با 241 هزار نفر جمعیت دارای 6 هزار و 800 واحد صنفی است.