برگزاری نشست شورای آموزش و پرورش شهرستان مهاباد با حضور مهرالله رخشانی‌ مهر معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش و رییس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور

 

 

به گزارش روابط عمومی فرمانداری مهاباد : امروز مورخه 1399/10/25 نشست شورای آموزش و پرورش شهرستان مهاباد با حضور معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش و رییس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور ، امام جمعه شهرستان ، سرپرست فرمانداری ویژه شهرستان مهاباد، مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجان‌غربی ، مدیرکل نوسازی توسعه و تجهیز مدارس آذربایجان‌غربی ، نماینده مردم مهاباد و پیرانشهر ، سردشت و جمعی از مسئولان شهرستان در محل خانه معلم شهرستان مهاباد برگزار شد.

معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش و رییس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور گفت: هم‌اینک بیش از 40 هزار کلاس درس در مناطق مختلف کشور در دست احداث است که تکمیل و تجهیز این کلاس‌های درس مرهون تلاش و همکاری بیشتر خیرین مدرسه‌ساز است.

مهرالله رخشانی‌مهر در نشست شورای آموزش و پرورش شهرستان مهاباد با قدردانی از مشارکت خیرین مدرسه‌ساز اظهار داشت: 30 درصد فضاهای آموزشی کشور توسط خیرین مدرسه‌ساز احداث شده و هم اکنون 50 درصد پروژه‌های مدرسه‌سازی کشور با مشارکت خیرین در دست احداث است.

وی با اشاره به افزایش چشمگیر اعتبارات بخش آموزشی کشور با تصویب نمایندگان مجلس شورای اسلامی در بودجه سال آینده افزود: امسال برای نخستین بار در بودجه، ردیف جدیدی برای توسعه فضای آموزشی در چهار استان کم‌برخوردار کشور از نظر فضای آموزشی شامل استان‌های کرمان، خوزستان، هرمزگان و آذربایجان‌غربی به میزان هر کدام یک هزار میلیارد ریال اعتبار پیش‌بینی شده است.

معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش و رییس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور در خصوص اعتبارات تخصیص یافته برای نوسازی مدارس کشور نیز گفت: در سال 1391 در مجموع سه درصد اعتبارات بودجه کشور به بحث نوسازی مدارس اختصاص یافته بود که با شروع دور دوم تحریم ها علیه کشورمان در سال 1396 این مقدار به 1.5درصد کاهش یافت.

رخشانی‌مهر افزود: در بین استان‌های کشور استان‌های البرز، سیستان و بلوجستان و آذربایجان‌غربی دارای کمترین سرانه فضای آموزشی و به ترتیب در جایگاه‌های 29 تا 31 برخورداری از فضای آموزشی هستند.

مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجان‌غربی نیز در این نشست گفت: هم اکنون سرانه فضای آموزشی استان برای هر دانش‌آموز چهار متر مربع است که این مقدار نصف میانگین هشت متر سرانه کشوری است.

مهین منافی افزود: میزان سرانه فضای آموزشی در برخی از شهرستان‌های استان از جمله پیرانشهر به ۱.۵ متر مربع برای هر دانش‌آموز کاهش یافته و میانگین تراکم دانش‌آموزان سر کلاس درس در آذربایجان‌غربی ۲۹ نفر است.

وی اضافه کرد: این میزان تراکم در حالی است که برخی مناطق استان کلاس‌های تک دانش‌آموزی هم محاسبه شده و در برخی مناطق این تراکم به 45 دانش‌آموز در یک کلاس نیز رسیده است که در این گونه مناطق آموزش برای معلمان بویژه در دروسی مانند شیمی و فیزیک بسیار سخت است.

وی اظهار داشت: به دلیل فرهنگ غلط جامعه و نبود امکانات برای ادامه تحصیل در مقاطع متوسطه بویژه برای دختران، هم اکنون بیش از 15 هزار بازمانده از تحصیل در آذربایجان‌غربی در رده سنی 15 تا 45 سال  وجود دارد.

منافی افزود: هم اکنون 39 هزار معلم در آذربایجان‌غربی آموزش بیش از 625 هزار دانش‌آموز را در مقاطع تحصیلی مختلف بر عهده دارند.

 

نماینده مردم مهاباد در مجلس شورای اسلامی هم گفت: هم اکنون دانش‌آموزان 31 مدرسه این شهرستان در کانکس در حال تحصیل هستند و این در حالی است که قرار بود که مدارس کانکسی جمع‌آوری شوند.

جلال محمودزاده افزود: یکی دیگر از مشکلات مدارس این شهرستان استفاده از بخاری‌های نفتی در مدارس است که هم اکنون 105 مدرسه این شهرستان سامانه گرمایشی آنها با استفاده از بخاری نفتی است.

وی با انتقاد از طولانی شدن پروژه‌های مدرسه سازی در این شهرستان اظهار داشت: هم اکنون 42 پروژه مدرسه سازی در این شهرستان در حال اجراست که از این تعداد 27 پروژه توسط خیرین مدرسه ساز و 15 پروژه توسط بخش دولتی در دست ساخت است که عمر برخی پروژه های در حال ساخت بیشتر از 10 سال است.

 

مدیرکل نوسازی توسعه و تجهیز مدارس آذربایجان‌غربی نیز در این جلسه گفت: 110 کلاس درس و 2 سالن ورزشی طی چهار سال گذشته با میانگین ماهانه 2.3باب کلاس درس احداث، تجهیز و تحویل آموزش و پرورش شده است.

سپیده طیب قاسمی افزود: با افزایش 13 هزار و 500 متر مربع فضای ایمن در این مدت سرانه برخورداری از فضای ایمن به ازای هر دانش‌آموز در سال جاری به میزان 32 صدم متر مربع در مهاباد افزایش یافته است.

وی اضافه کرد: سرانه فضای ایمن مهاباد هم اکنون 3.9متر مربع است که در رده متوسط استانی قرار دارد.

مدیرکل نوسازی توسعه و تجهیز مدارس آذربایجان‌غربی ادامه داد: پیش بینی می‌شود با  اتمام پروژه های در دست اجرا 45 پروژه با 215 کلاس درس و با زیربنای 26 هزار و 467 سرانه فضای آموزشی ایمن این شهرستان به 66 صدم متر مربع افزایش یابد.

قاسمی با بیان اینکه با پیگیری‌های صورت گرفته توسط نماینده مردم مهاباد در مجلس شورای اسلامی 240 باب کلاس درس به صورت مشارکتی با اداره کل راه و شهرسازی در طول 2 سال احداث خواهد شد، افزود: در مهاباد در مجموع طی چهار سال گذشته 371 کلاس درس با میانگین ماهانه 7.7 باب کلاس استانداردسازی شده است.

وی گفت: به دلیل اهمیت موضوع ایمنی و سلامتی دانش آموزان استاندارد سازی و همگام شدن با تکنولوژی در سال 1399 جزو اولویت‌های ادارات نوسازی استان است.