برگزاری جلسه ستاد مدیریت بحران در رابطه با آتش سوزی بازارچه شهرستان مهاباد

به گزارش روابط عمومی فرمانداری مهاباد؛ هم اکنون شنبه مورخه 1399/11/25  جلسه ستاد مدیریت بحران در رابطه با آتش سوزی بازارچه مهاباد با حضور رحمانی معاون امور عمرانی استاندار ، خدرلو معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان ، محمودزاده نماینده مردم مهاباد و جمعی از اعضاء شورای اداری و فرماندهان نظامی در سالن جلسات فرمانداری در حال برگزاری می باشد.

آیدین رحمانی عصر روز شنبه در جلسه ستاد بحران مهاباد افزود: برآورد خسارات وارده حادثه آتش سوزی بازارچه اضغری مهاباد در سه بعد سازه، خسارات به تاسیسات و همچنین کالا و لوازم موجود در مغازه‌ها باید به صورت دقیق و در کوتاه ترین زمان ممکن انجام تا از طرف استانداری به وزرات کشور و سازمان مدیریت بحران جهت حمایت و جبران آن ارسال شود.

وی ادامه داد: تجربه سال‌های گذشته و حوادث نظیر زلزله شما استان نشان داد که باید میزان دقیق خسارت وارد توسط دستگاه‌های اجرایی برآورد و در راستای جبران آن از منابع مالی مختلف اقدام کرد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان‌غربی بیان کرد: سه محور امداد رسانی، آواربرداری و بازسازی در هر حادثه‌ای از وظایف دولت در حوادث بوده که به ترتیب در اتفاق آتش سوزی بازارچه اضغری مهاباد هم به طور کامل انجام خواهد شد.

رحمانی با اشاره به اینکه در این حادثه فعالان حوزه اقتصادی دچار خسارت مالی زیادی شده‌اند، افزود: با توجه به شرایط کرونا در یک سال گذشته و اکنون نیز حادثه آتش سوزی عزم مسوولان را برای جبران ضرر مالی مغازه داران را جدی کرده و به طوریکه تا عادی شدن شرایط و روال طبیعی در کنار آنها خواهیم بود.

وی با بیان اینکه تامین منابع مالی برای جبران خسارات باید در کمترین زمان ممکن انجام شود، اظهار داشت: ارایه تسهیلات ویژه، پیگیری از محل بیمه کوثر و شرکت توزیع برق و همچنین کمک‌های مردمی می‌تواند بخش زیادی از ضرر مالی کسبه را جبران کند.

وی همچنین بر بازارسی و نظارت بر دیگر اماکن عمومی نیز تاکید کرد و گفت: مکان‌های آسیب پذیر و دیگر بازارچه و مجتمع‌های تجاری مهاباد نیز باید بررسی و آسیب شناسی شود تا در آینده شاهد چنین حوادثی نباشیم چراکه با کمترین هزینه پیشگیری می تواند از بیشترین خسارت ها جلوگیری کرد.

فرماندار مهاباد از برآورد اولیه میزان خسارات وارده به بازارچه توسط دستگاه‌های ذیربط خبر داد و افزود؛ بر اساس این برآورد 70 غرفه دچار خسارت کامل شده و حدود 23 میلیارد تومان متضرر شده اند،وی با بیان اینکه هیچ کدام از واحد‌های تجاری بیمه نبوده اند، گفت: پیگیر جبران خسارات وارده به بازاریان عزیز از مسیر های مختلف هستیم.

فرماندار مهاباد هم در این جلسه ضمن قدردانی از مشارکت و همکاری تمام دستگاه‌های اجرایی در امر اطفای حریق آتش سوزی بازارچه گفت: براساس گزارش‌های اولیه دریافت شده حدود 230 میلیارد ریال کالا و اجناس، 30 میلیارد ریال به سازه مغازه ها و مابقی زیر ساخت و دیوارکشی آسیب دیده‌اند که انتظار داریم این رقم در روزهای آتی افزایش یابد.

عارف خدرلو با بیان اینکه حادثه در اواخر شب روز گذشته اتفاق افتاده بود، افزود: با توجه به حجم زیاد آتش سوزی و امکانات محدود آتش نشانی مهاباد عوامل آتش نشانی شهرهای اطراف و همچنین شرکت پتروشیمی در کمترین زمان محل حادثه حضور یافته و عملیات اطفای حریق را تا 3 شب به پایان رسید.

وی با بیان اینکه در این حادثه ستاد مقابله با بحران به خوبی توانست وضعیت را مدیریت کند، گفت: تجمع مردم برای کمک رسانی ترافیکی لحظه‌ای به وجود آورد که انتظار داریم با توجه به شرایط کرونا و همچنین مدیریت صحیح صحنه حادثه شهروندان از تجمع و حضور در مرکز اتفاق خودداری کنند.

خدرلو با بیان اینکه در کمنترین زمان ممکن خسارت دقیق وارد شده برآورد و به استانداری ارسال خواهد شد، اضافه کرد: هم اکنون اوار برداری محل آتش سوزی به اتمام رسیده و روند عادی سازی و اجرای عملیات های دیگر به ترتیب انجام خواهد شد.

نماینده مردم مهاباد در مجلس شورای اسلامی هم در این جلسه گفت: مردمن مهاباد در طول تاریخ به هنگام حوادث غیرمترقبه همواره در کنار هم بودن و این بار نیز می‌توان از پتانسیل حضور گرم آنان برای جبران خسارت مالی و معنوی وارد شده به بازاریان استفاده کرد.

جلال محمودزاده با بیان اینکه براساس گزارش‌های اولیه علت آتش سوزی اتصال سیستم برق کشی داخل مغازه ها بوده و هیچ کدام از مغازه ها دارای بیمه حوادث نبوده اند.، گفت: باتوجه به اینکه هیچ کدام از مغازه‌ها بیمه حوادث نبوده‌اند، تلاش می‌کنیم از محل بیمه پرداختی در قبض‌های برق، اخذ تسهیلات ارزان قیمت و همچنین از محل صندوق حوادث غیر مترقبه کشور، بخشی از خسارت مالی کسبه این بازارچه را جبران کنیم.  

وی با تاکید بر اینکه بنده همه تلاش خود را برای پیگیری مطالبات مغازه های ضرر دیده در سطح کشور انجام خواهد داد، افزود: در این حادثه حدود 70 غرفه به طور کامل در آتش سوخته، دیوار کشی ابنیه و زیرساخت آنها نیز به طور کامل تخریب شده که باید نسبت به برآورد کامل خسارات و گزارش آن اقدام شود.

شهردار مهاباد نیز در این جلسه گفت: عملیات آبرسانی آتش‌نشانی شب گذشته از 4 نقطه آغاز شد اما چینش وسایل مغازه ها در راهروی بازارچه مانع عملکرد مطلوب آتش‌نشانان شد. بنابراین ا سقف سوراخ شد اما باز هم آتش نشانان نتوانستند راهی به محل حادثه بیابند در نتیجه دیوارهای پشتی تخریب شد تا به محل حریق برسند.
جمیل قادری افزود: عملیات لکه گیری و بهینه سازی محل تا ساعت 4 بامداد ادامه داشت و حضور اکیپ‌های ایمن سازی همچنان در محل به صورت فعالانه ادامه داشت.
او بیان کرد: در این حادثه 5 نفر مصدوم و دچار دودگرفتگی ریه شدند که در حال حاضر حال عمومی آنها مطلوب است.
 شهردار مهاباد گفت: محل شروع آتش ضلع شمال غربی و در یکی از مغازه های بازارچه بوده است اما علت هنوز مشخص نیست و در حال بررسی است. هرچند احتمالا اولیه از اتصال برق خبر می‌دهد اما گزارش تکمیلی در جزئیات بیشتر ارائه می‌شود