فرماندار مهاباد: دستگاه‌ها برنامه عملیاتی مقابله با رفتارهای خودآسیب‌رسان ارائه کنند

به گزارش روابط عمومی فرمانداری مهاباد؛ محمدصادق امیرعشایری روز دوشنبه در جلسه مجمع سلامت شهرستان با بیان اینکه آمار رفتارهای خودآسیب‌رسان نسبت به سال گذشته افزایش یافته است، تاکید کرد: مقابله با این پدیده نیازمند برنامه‌ریزی دقیق و اقدام عملی دستگاه‌های اجرایی است.

وی رفتارهای خودآسیب‌رسان را مسئله‌ای فرابخشی و همه‌جانبه دانست و افزود: هر یک از مدیران دستگاه‌های متولی و مرتبط باید وظایف خود را در قالب برنامه‌های آموزشی، فرهنگی، اطلاع‌رسانی و آگاه‌سازی عملیاتی کنند تا اثرگذاری اقدامات افزایش یابد.

فرماندار ویژه مهاباد سلامت روان جامعه را از ارکان توسعه پایدار عنوان کرد و گفت:‌ شناسایی متغیرهای اصلی افزایش رفتارهای خودآسیب‌رسان در شهرستان، از جمله مسائل اقتصادی، اجتماعی و خانوادگی، ضروری است و مقابله با این عوامل باید در اولویت برنامه‌های دستگاه‌ها قرار گیرد.

امیرعشایری با بیان اینکه افزایش آسیب های اجتماعی نشان از خارج شدن جامعه از تعادل است،‌افزود:‌ دانشگاه‌ها، رسانه‌ها، آموزش و پرورش، شبکه بهداشت،‌ بهزیستی و سایر نهادهای مرتبط در اجرای کارگاه‌های آموزشی، برنامه‌های آگاه‌سازی و اطلاع‌رسانی اهتمام جدی داشته باشند.

وی همچنین خواستار توسعه مشارکت‌های مردمی و همکاری تشکل‌های غیردولتی و سازمان‌های مردم‌نهاد در آگاه‌سازی جامعه و پیشگیری از رفتارهای پرخطر شد و افزود: نقش خانواده‌ها و مدارس در شناسایی آسیب‌ها و هدایت نوجوانان و جوانان به مسیرهای سالم اجتماعی بسیار مهم است.

امیرعشایری تاکید کرد:‌ هماهنگی بین دستگاه‌ها، برنامه‌ریزی دقیق و اقدام سریع، کلید کاهش آسیب‌های روانی و اجتماعی و ارتقای سلامت روان جامعه است و باید ظرف یک هفته در جلسه بعدی این برنامه ها ارایه شود.