حق‌آبه تالاب های آذربایجان غربی باید تثبیت شود

به گزارش روابط عمومی فرمانداری مهاباد ؛ خشایار صنعتی معاون توسعه و برنامه‌ریزی فرمانداری مهاباد در جلسه آیین روز جهانی تالاب در کانی برازان گفت: زیرسازی راه دسترسی تالاب یکی از دغدغه های علاقمندان به محیط زیست است که قبل از احداث نیاز به آگاه سازی و مدیریت صحیح منطقه است.

خشایار صنعتی با اشاره به اینکه ایجاد راه دسترسی تعداد مراجعه کنندگان را به طور قابل ملاحظه ای افزایش خواهد داد، افزود: اگر در خصوص جایگاه و اهمیت تالاب از طریق آموزش به شهروندان اطلاع رسانی مطلوبی انجام نشود، ممکن حیات تالاب در آینده با خطراتی روبه شود.

وی اضافه کرد: ایجاد تورهای سیاحتی و گردشگری در زمان های تعطیل و فصل های مختلف سال از طریق شهرداری و یا سایر ادارات دیگر می تواند در معرفی و آشنایی با تالای های شهرستان به ویژه تالاب کانی برازان موثر باشد.

حجت جباری هم در این جلسه گفت : مطالعات نیاز آبی تالاب های استان انجام شده و نیاز است با همکاری و موافقت وزارت نیرو و ابلاغ مصوبه سهمیه حق آبه تالاب ها مشخص و واگذار شود.

وی ادامه داد: تاکنون نیز در مواقع لزوم و اضطراری برای برخی از تالاب ها به صورت رایزنی و همکاری بین ادارات حق آبه تامین و از خشک شدن آنها جلوگیری شده و این روال نیاز به تثبیت حق آبه دارد.

معاون محیط طبیعی و تنوع محیط زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی بیان کرد: تالاب کانی برازان یکی از تالاب های کشور است که در آن سمن هایی در سطح ملی فعالیت دارد و بیشترین مشارکت جوامع محلی در امر نگهداری و بهره برداری از آن به وقوع پیوسته است.

در ادامه مراسم نیز از خبرنگاران حوزه محیط زیست و همچنین 2 شکارچی نادم که اقدام به تحویل اسلحه های خود کرده بودند تقدیر به عمل آمد.