مهاباد صاحب سایت جدید دفن زباله می شود

مهاباد صاحب سایت جدید دفن زباله می شود
مهاباد صاحب سایت جدید دفن زباله می شود

 

به گزارش روابط عمومی فرمانداری مهاباد  جلسه فوق‌العاده کارگروه پسماند شهرستان مهاباد روز شنبه ۱٨ خرداد ماه با حضور نماینده، فرماندار، روسای تعدادی از ادارات، شورا و شهرداری در سالن جلسات فرمانداری و با موضوع حل معضل سایت پسماند سیدآباد برگزار شد.

فاروق سخنور رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان مهاباد در این جلسه گفت: مشکلات زیست محیطی این سایت بر کسی پوشیده نیست و ما بارها چه بە صورت شفاهی و چه به صورت کتبی تذکرات لازم را به شهرداری مهاباد دادەایم، اما متاسفانه هرگز عزمی جدی از طرف شهرداری برای انتقال این سایت و یا مکانیابی جدید وجود نداشته است.

جلال محمودزاده نماینده شهرستان مهاباد در مجلس شورای اسلامی نیز اظهار کرد: یک نفر سرمایه‌گذار به شرط در اختیار قرار دادن زمین و راه آسفالته اعلام آمادگی کرده تا بە وسیله تجهیزات لازم  زباله مهاباد را به سوخت‌های سبز تبدیل کند.

وی افزود: قطع انتقال زباله به سید آباد و  دفن بهداشتی به صورت موقت باید در دستور کار سریع  ادارەجات مربوطه قرار گرفته و مطالعات مکانیابی جدید نیز با سرعت هرچه تمامتر صورت گیرد تا نه تنها زباله شهر مهاباد بلکه شهر گوک تپه و روستاهای بزرگ مهاباد نیز به آنجا منتقل شده و در آینده جهت تولید سوخت سبز از آنها استفاده شود.

نماینده مردم مهاباد در مجلس شورای اسلامی گفت: کمیته ای فنی برای مکان یابی فوری برای تعیین محل موقت سایت جدید دفن زباله این شهرستان تشکیل شده است.

جلال محمودزاده روز شنبه در سومین جلسه پسماند زباله مهاباد با موضوع بررسی مشکلات سایت دفن زباله «سیدآباد» افزود: سایت فعلی دفن زباله شهری مهاباد واقع در نزدیکی روستای سیدآباد مشکلات بهداشتی و زیست محیطی فراوانی را برای اهالی این روستا ایجاد کرده است که موجب اعتراض اهالی این روستا شده است.

وی ادامه داد: کمیته فنی مکان‌یابی جهت انتقال زباله‌های شهری به محل جدید در این شهرستان تشکیل شده است تا به صورت موقت بتوان زباله‌های این شهر را تا اطلاع ثانویه در آن دفن کرد.

محمودزاده با اشاره به اینکه تعیین سایت جدید دفن زباله به دلیل استعلام‌های زیاد و تاییدیه استانداری یک پروژه زمانبر است، اضافه کرد: با مشخص شدن یک مکان موقت می‌توان از عوارض بهداشتی و بوی نامطبوع برای شهروندان و اهالی این منطقه جلوگیری کرد.

نماینده مردم مهاباد در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: سایت زباله سیدآباد کمتر از ۱۰۰ متر با این روستا فاصله دارد که با توجه به افزایش دما هم اکنون برای بیش از ۲۵ تا ۳۰ نفر مشکلات پوستی و بهداشتی ایجاد کرده است.

فرماندار مهاباد نیز در این جلسه گفت: تعیین سایت جدید زباله در مهاباد از دغدغه‌های اصلی این شهر است که تلاش می‌کنیم ظرف یک هفته آینده برای تعطیلی سایت فعلی و انتقال زباله‌ها به مکانی دیگر اقدامات مورد نیاز انجام شود.

ایرج شجاعی اظهار داشت: انتقال زباله‌های شهری مهاباد به سایت «سیدآباد» و دفن غیراصولی آن می‌تواند مشکلاتی برای ساکنان این مناطق ایجاد کند که عواقب آن سال‌ها می‌تواند برای اهالی این روستا ادامه داشته باشد.

فرماندار مهاباد در پایان جلسه با ابراز تاسف از وضعیت سایت پسماند سیدآباد گفت: باید تمام تلاش‌ها به کار گرفته شود تا مکانی جهت دفن بهداشتی به صورت ایجاد ترانشه‌ها و خاک‌پوشانی زبالەها شناسایی شود.

ایرج شجاعی افزود: در فاصله مکانیابی جدید (که سعی خواهد شد به حداقل برسد) باید شهرداری به صورت جدی‌تر عملیات خاکپوشانی، سم‌پاشی و انتقال شیرآبه در سیدآباد را پیگیری نماید.

اعضای شورا و دهیار روستای سیدآباد در این جلسه به شدت نسبت به نحوه رسیدگی به وضعیت سایت پسماند توسط شهرداری مهاباد معترض بوده و با اشاره به فرصتی دو ماهه که از مردم روستا گرفتەاند خواستار اقدامات هرچه سریعتر مسئولان برای حل معضل و رهایی مردم از از این بحران شدند.