تلاش برای حفاظت از تالابهای شهرستان مهاباد

برای کمک به حفظ و احیای تالابها شهرستان مهاباد باید معیشت های جایگزین بویژه در حوزه گردشگری برای روستاییان حاشیه این تالابها تعریف شود.

به گزارش روابط عمومی فرمانداری مهاباد ؛ معاون توسعه و برنامه ریزی فرماندار شهرستان مهاباد در جلسه کارگروه اجرای برنامه مدیریت جامع تالاب کانی برازان مهاباد گفت: روستاهای حاشیه تالا‌بها می‌توانند نقش مهمی در حفظ و احیای تالا‌بها داشته باشند و به همین دلیل باید شغل ‌های دیگری که بتواند معیشت آنان را تأمین کند، جایگزین شود.

خشایارصنعتی افزود: تالا‌بهای این شهرستان به ویژه تالاب کانی برازان  مهاباد با توجه به ویژگی‌های خاصی که دارد می‌تواند زمینه را برای ایجاد اشتغال جدید در زمینه گردشگری و طبیعت گردی فراهم سازد.

صنعتی اضافه کرد: اگر ساکنان این مناطق به این نتیجه برسند که معیشت و زندگی دسته جمعی آنان به تالاب و حفظ آن بستگی دارد، با تمام توان برای حفظ و حراست از آن تلاش می‌کنند.

کارشناس مسئول زیستگاههای آبی اداره کل حفاظت از محیط زیست آذربایجانغربی هم در این نشست گفت: وضعیت تالابهای استان به خصوص وضعیت تالابهای اقماری مطلوب است  واداره کل بر اساس وظایف ذاتی خود همه ساله برحسب نیاز و با هدف افزایش ورودی آب به تالابها، اقدام به لایروبی و بازگشایی کانالهای منتهی به تالابها می کند.

بنابی افزود: این سازمان پارسال اقدام به تهیه مطالعات نیاز آبی تالابهای استان کرده که بر اساس آیین نامه نحوه حفاظت، احیاء و مدیریت تالابهای کشور، وزارت نیرو مکلف به تأمین حق آبه این تالابها بر اساس این مطالعات شده است.

آسو سلیمان پور،فعال محیط زیست هم در این نشست گفت: نقش انجمن ها و حضور و مشارکت مردم بومی و جوامع محلی در احیا و تثبیت وضعیت حال حاضر تالابها تأثیرگذار است و زمانی که این مشارکتها کمتر و ضعیف بود وضعیت تالاب نیز مناسب نبود.

فاروق سخنور، رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان مهاباد نیزگفت: در این نشست پیش نویس آیین نامه اجرایی مدیریت جامع مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و بر اساس این آئین نامه چهارکارگروه شامل کارگروه منابع آب و خاک، کارگروه تنوع زیستی ، کارگروه گردشگری ، معیشت پایدار و همچنین کارگروه اطلاع رسانی، آموزش ، مشارکت و آگاهی افزایی در راستای اهداف سند بیست ساله تالاب کانی برازان فعالیت خواهند کرد.